Kontaktne leće

Kontaktne leće se mogu koristiti umjesto dioptrijskih naočala kako bi korigirale kratkovidnost, dalekovidnost, astigmatizam. Nošenje kontaktnih leća nije preporučljivo bez pregleda stručnjaka optometrista ili oftalmologa. Kontaktne leće su idealne za većinu klijenata.

Kontaktne leće pružaju oštar vid isto kao i nošenje naočala ali omogućavaju bolji periferni vid od naočala. To je izuzetno važno kod nekih aktivnosti kao što su vožnja automobila ili bavljenje raznim sportovima.

Nudimo kontaktne leće poznatih svjetskih marki:

Kao prvi korak obaviti ćemo pregled vida kako bi ustanovili koje kontaktne leće najbolje odgovaraju Vašem oku, dioptriji, poslu koji obavljate te općenito Vašim potrebama i stilu života.

Nakon pregleda preporučiti ćemo vam RGP, meke dnevne, dvotjedne, mjesečne ili godišnje kontaktne leće.

Mekane kontaktne leće

Glavna prednost mekanih leća je vrlo kratak period adaptacije, te veća udobnost prilikom nošenja. Ove leće su zbog stabilnosti u oku prilikom naglih i iznenadnih pokreta najbolji izbor za sportaše. Moderne mekane leće se obično mijenjaju nakon kraćeg perioda upotrebe što znači i manju vjerojatnost od infekcije, manje čišćenja i održavanja. To je posebno važno kod ljudi čije oči izlučuju više proteina koji zamagljuju kontaktne leće te mogu biti podloga za razvoj bakterijske infekcije i alergijske reakcije oka. 

RGP ili polutvrde kontaktne leće

U usporedbi s tvrdim lećama, izrađene su od fleksibilnijeg materijala na kojem se nalaze pore koje propuštaju kisik prema rožnici. Pružaju odličnu korekciju širokog spektra tegoba s vidom i iznimnu vidnu oštrinu. Trajnije su od mekanih leća, a postoji i manja opasnost od pojave infekcije.
Jedini nedostatak je početni period navikavanja, nakon kojeg nošenje ove vrste leća više ne predstavlja problem.

 Uz kontaktne leće Optika Fokus nudi širok izbor tekućina i dodataka za očuvanje leća i zdravlja vaših očiju.